Zilele Filmului German încep în Capitală… și continuă în Capitala culturală

Zilele Filmului German vă așteaptă la ediția numărul 15 în perioada 2-5 martie la Cinema Elvire Popesco din București cu o selecție a celor mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani, prezentată în premieră națională.

Zilele Filmului German

După o perioadă de pauză cauzată de evenimentele prin care am trecut în ultimii ani, ZILELE FILMULUI GERMAN se întorc la București între 2 și 5 martie și vor aduce publicului cele mai noi producții germane, care vor fi găzduite de Cinema Elvire Popesco. Mai mult, evenimentul se extinde, în premieră, la Timișoara, desemnată capitală culturală europeană pe 2023, unde spectatorii sunt așteptați la Cinema Victoria între 9 și 12 martie.

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Filmului German va fi deschisă de „TOUBAB”, distins cu Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia și Festivalul Filmului German din Lisabona și cu Premiul pentru cel mai bun tânăr actor, Ex-Aequo pentru Farba Dieng și Julius Nitschkoff la Bavarian Film Awards.

Filmul regizat de Florian Dietrich spune povestea lui Babtou (Farba Dieng), proaspăt eliberat din închisoare, care – deși este născut în Germania – urmează să fie deportat în Senegal. Astfel, este adus în situația în care decide să își ia de soț cel mai bun prieten, Dennis (Julius Nitschkoff)… care este heterosexual.

„Aproape tragi-comic, filmul îmbină teme precum rasismul, inegalitatea socială și homofobia într-un studiu social extrem de amuzant care, datorită celor doi actori principali excepționali și a multor detalii aproape de documentar, se transformă într-o odă închinată prieteniei dintre doi bărbați”, scriau cei de la Filmdienst.

Vineri facem un pas într-un viitor în care, la 20 de ani, Zazie încearcă, în zadar, să împiedice căsătoria celui mai vechi și bun prieten al său. A doua zi, însă, își dă seama că este prinsă într-o buclă temporală în care retrăiește ziua nunții din nou și din nou, aspect care o va face să își schimbe complet atitudinea față de iubire. Vedem în ce direcție… în filmul EIN TAG FÜR IMMER.

Întregul program al Zilelor Filmului German 15 este disponibil pe eventbook.ro/program/zilele-filmului-german, de unde se pot cumpăra și biletele.

Share