„Feminin”, colecție de cartoline desenate manual

Colecția „Feminin”, în care șase artiste talentate reprezentate de două galerii de artă ale Bucureștiului, Celula de Artă și Săfițicuminți, au contribuit cu câte 17 cartoline unice, desenate manual, este disponibilă între 7 și 21 martie, la Art Machine, automatul de tip vending machine inițiat de gruparea artistică Pastila Roz și amplasat în București, în Cărturești Parklake.

Feminin

Artistele care semnează lucrările sunt: Andrada-Cristina Gheorghe, Cristiana Bucureci, Ingrid Odette Maschek, Ioana Cristodorescu, Louis Kareem Jamal și Maria Bălan. Prin arta lor, fiecare dintre aceste artiste își prezintă perspectiva proprie asupra feminității, explorând teme precum puterea, frumusețea, vulnerabilitatea și multe altele. De la abstract și modern la tradițional și clasic, există ceva pentru toată lumea în uimitoarea colecție „Feminin”.

Andrada-Cristina Gheorghe este masterandă la Universitatea Națională de Arte București, departamentul grafică. De-a lungul timpului a dezvoltat un interes pentru Ironie, care poate fi un instrument important în relaționarea cu lumea exterioară și care ne poate ajuta să facem față mai ușor dificultăților care ne lovesc în diferite momente ale vieții. Ea folosește o varietate de materiale și tehnici, de la tradițional la digital, de multe ori fotografia fiind la baza proiectelor sale.

Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului în 2015 și până în prezent a avut expoziții colective și individuale la Tel Aviv, în București (de patru ori la Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj și Iași. Colajele Cristianei sunt o călătorie într-o dimensiune retro-futuristă, fiind realizate prin tehnica mixtă de colaje analog și digitale. Acum zece ani a fondat agenția de publicitate Creionetica, cu accent pe campaniile culturale și sociale.

Născută în București, Ingrid Odette Maschek a început să deseneze la vârsta de 3 ani. A urmat Școala de Artă nr. 3 în paralel cu studiile și apoi Istoria Artei la Universitatea București. Și-a început drumul ca artist independent prin publicarea lucrărilor pe blog-ul personal inthegridd, în prezent făcând parte din portofoliul de artiști și echipa Săfițicuminți.

Ioana Cristodorescu (n. 1999, Galați), urmează programul de masterat al Universității Naționale de Arte din București, la clasa profesorului Petru Lucaci. În perioada facultății studiază un semestru cu bursă la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano (2019-2020). În vara anului 2021 ajunge în Berlin, unde urmează un program de internship în cadrul Galeriei Plan B. Pregătirea artistică a Ioanei Cristodorescu a început de timpuriu, în cadrul Școlii de Arte Frumoase „Dimitrie Cuclin” din Galați (2007-2016) unde a studiat pictură și pian. Au urmat apoi studiile vocaționale la Liceul Nicolae Tonitza în cadrul departamentelor fashion și pictură (2016-2018).

Louis Kareem Jamal (n.1998, YEM) studiază în prezent la Universitatea Națională de Arte, având licența în Arte Vizuale. Sursa inspirației artistice pornește din subconștient, unde experimentează trăirile interioare in conformitate cu spațiul exterior.

Maria Bălan (n. 1987, Câmpina) este un artist grafician stabilit în București unde a studiat grafică la Universitatea de Arte și arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. Este implicată în diverse proiecte artistice și a participat, de asemenea, la o serie de expoziții naționale și internaționale. În 2013 a luat premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști din Timișoara. În 2015 a publicat în ediție limitată o carte obiect care a devenit parte din selecția „carte de artist” a concursului „Cele mai frumoase cărți din România”. În 2019 a lansat cartea „Anomalica”, integral realizată manual în tehnica linogravurii, în cadrul evenimentului „One Night Gallery. Love. Maria Bălan”. În zona de street art Maria activează în spațiul public îndeosebi prin mici intervenții de paste up realizate în diverse tehnici ale gravurii. Murale ale Mariei pot fi întâlnite pe străzi din București, Brașov sau Iași.

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziția publicului 42 de serii de lucrări originale de la artiști.

Share