Celula de Artă redeschide Galeria Verticală din incinta Random Space

Galeria neconvențională Celula de Artă redeschide Galeria Verticală din incinta Random Space (str. Popa Petre, nr. 21) cu un live performance în care artiștii Ioana Cristodorescu și Marin Grigore se vor exprima prin limbaje artistice diferite și, în același timp complementare. Vernisajul „Dac-ar fi de-adevărat” va avea loc pe 8 aprilie, începând cu ora 19:00, iar lucrarea va putea fi vizitată ulterior până pe 7 mai.

Celula de Artă

„Ne-am propus un simplu exercițiu de prezență prin care fiecare dintre noi să se exprime specific prin sunet, respectiv culoare. Va fi despre timp și loc. Va fi despre a fi prezent. Vom pleca de la o pânză goală. De la nimic. De la liniște. DAC-AR FI DE-ADEVĂRAT surprinde doi oameni / artiști într-o situație de risc, de vulnerabilitate și plină de intensitate. Ne vom afla / vom fi / vom exista în același spatiu, ca într-o vitrină, și vom crea o poveste a prezenței și a simțirii, pe care cei care sunt de cealaltă parte a vitrinei, observatorii, o vor putea cuprinde în momentul performance-ului”, povestesc artiștii.

Pe 9 aprilie, la Celula de Artă din B-dul Carol, nr. 53 va avea loc vernisajul expoziției „Not Art”, în care artistul Not Bob aduce simboluri caligrafice care transcend arta, pornind de la premisa că o minte liniștită începe cu un spirit puternic ancorat în propria intuiție. Expoziția va putea fi vizitată până pe 29 aprilie.

În căutarea motivației, Not Bob începe să creeze o serie de lucrări folosind vibrația propriilor trăiri. Procesul devine unul transcedental, meditativ, de regăsire și îmbrățișare a propriei ființe. Abandonându-se în brațele perfecțiunii Divine, în căutarea sensului și a protecției, artistul recuperează părți din Sine pe care le transpune pe pânze în caligrafii criptate și complexe care dau naștere unor emoții puternice.

În salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 16:00 – 18:00, dar și în zilele în care au loc evenimente, la Palatul Bragadiru pot fi văzute lucrările artiștilor Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.

Share