Celula de Artă încheie luna aprilie cu două vernisaje

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă, nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, care explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția „Red my mind”.

Celula de Artă

Ioana Badea a renunțat pentru o vreme la culoarea din tub și a folosit lemn, cenușă, pământ, nisip și multe alte materiale neconvenționale. Și-a propus ca fiecare schiță să fie spațiul unde să-și exprime gândurile, trăirile, viziunea proprie despre stările și emoțiile prin care trece. Dorește să redea mesajul ideatic folosind diferite instrumente mai puțin utilizate în domeniul picturii și unele materiale mai puțin cunoscute ei.

Pentru realizarea lucrărilor din „Călătorii” a abordat o tehnică mixtă, a căutat să descopere corespondenți cromatici din natură cu toată complexitatea de tonuri, iar pentru a-i introduce în spațiul pictural a folosit pământ adus din locurile care au inspirat-o, rumeguș, cenușă, pulbere de sâmburi și coji de fructe uscate. Drept pentru care a căutat să experimenteze, prin accidente plastice, poate chiar prin monocromie sau aplicarea mai multor straturi de diverse tonalități care prin scrijelire sau adăugare (tehnica sgraffito) să redea volumul, textura.

Ioana Badea este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția pictură, clasa Conf. Univ. dr. Ion Anghel, a absolvit Modulul de formare psihopedagogică din cadrul aceleiași universități,și în prezent este masterand anul 1 la Universitatea Națională de Arte din București, secția pictură, clasa Conf. univ. dr. Ion Anghel.

Bogdan – George Negulescu se lasă condus de culoare în tot ceea ce face. Uneori, primește în dar opere care nu îi aparțin, pe care le explorează cu mirare și, alteori, inspirația îl poartă ca un curent iar atunci pricepe că nu-i este stăpân, ci unealtă. Încearcă apoi să decodifice „ce a vrut sa zică autorul?”, află răspunsul pe loc sau îl lasă să i se dezvăluie în timp dar, indiferent care este acesta, știe că exprimă fațeta unei inepuizabile totalități.

Celula de Artă a debutat în 2017 ca un spațiu cu deschidere stradală, care și-a propus să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei, pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje; și în acest context, nemaiexistând o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Share