Carte nouă la Nemira: „Dragă tată”, de Patrick&Ernest Hemingway

Editura Nemira vă invită la evenimentul de lansare a volumului inedit de scrisori „Dragă tată”, carte scrisă de Patrick & Ernest Hemingway, pe 9 mai, ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

carte

„Dragă tată” este o carte despre iubire și distanțe, despre părinți și fricile lor, despre copii și capriciile lor, despre un soi de imposibilitate de a mai recupera ceva în plină tranziție sau în plină degradare, publicată în colecția Yorick. Volumul este un proiect de familie, care oferă în premieră un portret nuanțat al lui Ernest Hemingway, unul dintre cei mai apreciați și mai controversați scriitori ai secolului al-XX-lea. Un clasic prin excelență, Hemingway nu a încetat vreodată să fascineze, însă omul din spatele legendei a rămas, în mare, necunoscut.

Patrick, sau bătrânul Șoricel, așa cum îl alinta Hemingway pe fiul său mijlociu, regrupează în acest volum inedit o parte dintre scrisorile pe care le-au schimbat de-a lungul a trei decenii și ne invită astfel în intimitatea relației lor, oferind o perspectivă nouă, sensibilă asupra imaginii tatălui său.

La evenimentul de lansare a volumului „Dragă tată” vor fi alături de Andrei Dósa, scriitor & traducătorul cărții: Bogdan-Alexandru Stănescu, scriitor & editor, Svetlana Cârstean, poetă & editoare, Marius Constantinescu, scriitor & jurnalist cultural.

Discuția va fi moderată de Irina Cerchia, coordonatoarea colecției Yorick.

Share