Greu, dar nu imposibil să fii „Din nou îndrăgostită”

Eu fug de filmele romance ca proverbialul drac de tămâie, însă văzând-o în trailer pe Céline Dion – care, de altfel, e la primul ei rol – am zis că măcar muzică bună o să găsesc în „Love again” („Din nou îndrăgostită”) dacă altceva nu. Până la urmă, filmul regizat de Jim Strouse a fost chiar simpatic, bun de relaxat neuronii după o zi de muncă.

Din nou îndrăgostită

Recunosc, prefer oricând să văd un SF, un thriller, o dramă psihologică sau, ce să mai, orice altceva decât un film romance! 😂 Totuși, dacă ajung întâmplător să văd o astfel de peliculă, uneori constat că, și dacă nu mă solicită intelectual sau emoțional în vreun fel, și dacă sunt sau nu sunt de acord cu protagoniștii, îmi mai smulge câte un zâmbet și mă rupe de la grijile mele cotidiene.

„Love again” („Din nou îndrăgostită”), catalogată drept comedie, dramă, romance, este un astfel de film ușurel, care să te destindă după serviciu. Povestea e una de revenire la viață după ce ai trăit o dramă, actorii principali sunt frumoși și drăgălași împreună, întruchipând practic, multe perechi reale de îndrăgostiți, Céline Dion e o actriță chiar capabilă și rolul ei este super nostim (și mi-a plăcut că aduce în discuție și fapte din viața ei reală), iar pe coloana sonoră avem și muzica divei, alături de alte piese.

„Din nou îndrăgostită”, căci viața trebuie trăită dacă tot o ai

Când își pierde iubitul într-un accident stupid, Mira Ray (Priyanka Chopra Jonas) se mută în casa părinților și suferă în tăcere. Mă rog, nu chiar în tăcere, căci sora ei o tot pisează cu mesaje vocale până când, după doi ani, o readuce în casa pe care o împart cele două. Mira revine cu greu la muncă și, în plus, îi vine ideea de a-i da mesaje pe telefon iubitului decedat, pentru că nu se poate desprinde de el. Mai ales când printre lucrurile lui găsește și un inel de logodnă pe care omul îl avea pregătit pentru ea.

Scrie primul sms, care începe cu „Am inima frântă. Am o durere în suflet.” și îl trimite, iar mesajul ajunge. Ajunge pe telefonul de serviciu pe care tocmai îl primise un tânăr jurnalist pe nume Rob Burns (Sam Heughan). Un tânăr pe care îl părăsise recent logodnica fix înainte de nuntă și care se lupta cu propia durere și lipsă de înțelegere a ceea ce i se întâmplase. Pentru că mesajele vin zilnic, pe bandă rulantă, Rob e tot mai intrigat și caută să afle cine este expeditorul.

După multe cercetări și indicii pe care le ia din mesaje, constată că e o femeie, și ulterior se întâlnesc ca din întâmplare la operă într-o seară și încep o discuție în hol. Iar de aici pare să se lege ceva între ei: Mira se pomenește „Din nou îndrăgostită”, și Rob este prins de noua legătură, însă ezită să îi spună despre mesaje. Ce poate să iasă când începi o relație ascunzând chestiuni esențiale? Vă dați seama și singuri într-o oarecare măsură, dar eu zic să mergeți să vedeți filmul. 🙂

Nu vă speriați, deși apare un deces în primele 10 minute ale filmului, o să vedeți că „Love again” nu o să vă dea o stare negativă. Poate doar dacă ați trăit și voi situația Mirei și știți exact cum se simte totul după așa ceva. Altfel, acțiunea este creată de așa natură încât să dea speranță că există viață și după o tragedie.

Că dacă omul iubit a dispărut din lume, mai există persoane cu care să rezonezi și care să te facă să îți deschizi din nou inima pentru a le iubi. Și că dacă logodnica te-a părăsit înainte de nuntă, o să apară de undeva echivalentul unei Céline Dion care să îți zică vreo două astfel încât să te scuturi și să zici hei, e timpul să las trecutul în urmă și să văd ce e cu viitorul meu – efectul se numește „Célinaștere”. 🙂

Foarte simpatică mi s-a părut o idee din film, și anume jocul de întrebări de tip „Would you rather?…” pe care îi plăcea Mirei să îl facă, se pare, cu toată lumea. Când cunoști pe cineva, spunea ea, pentru a afla mai multe despre om și pentru a observa ce aveți în comun, îi poți adresa astfel de întrebări în care există doar două variante de răspuns. Sigur, poate nu e tocmai în regulă să întrebi la prima întâlnire „Ce ai prefera, să strănuți toată viața foarte zgomotos sau să te confrunți toată viața cu flatulența silențioasă?”, dar altfel, ideea ei nu pare rea. 🙂

Filmul „Love again” sau „Din nou îndrăgostită”, distribuit la noi de InterComFilm are premiera în cinematografe chiar azi, așa că îl puteți lua în considerare pentru o vizionare la început de weekend.

Iată și trailerul – ziceți voi dacă doamna Dion nu e super drăguță 🙂

Share