SIMN 2023 – Eutopia începe în acest weekend

Festivalul Săptămâna Internațională a Muzicii Noi (SIMN), ediția nr. 32, va avea loc în București și în câteva orașe din țară în perioada 21 – 28 mai. Evenimentul propune 18 concerte (opere de cameră, concerte simfonice, camerale, lasere, jocuri de lumini, spectacole multimedia și experimentale) și un simpozion de muzicologie, organizate în parteneriat cu principalele instituții de profil din ţară.

SIMN

SIMN 2023 – Eutopia – vine cu propunerea a patru „pachete de trăire și cunoaștere”, numite eutopii, sălașuri ale Binelui: Ulise, Gulliver, Nirvana și Matrix. Fiecare direcție tematică va circumscrie un număr variabil de manifestări artistice, cu titluri incitante și percutante: Studenții, Flautiștii, Cornistul, Pianistele, Clujenii, Brașovenii, Percuționiștii.

„Festivalul SIMN 2023 – Eutopia – își propune să fie un motor de cunoaștere, colectare, focalizare, organizare și promovare a energiilor, impulsurilor afective și atitudinilor sufletului contemporan. Muzici noi, pestrițe și ambițioase, vor fi auzite în primă audiție, grupate pe baza unor concepte bine conturate”, spune directorul artistic al evenimentului, compozitorul Dan Dediu.

Programul evenimentelor de la Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2023 – EUTOPIA poate fi consultat cu un click AICI.

Share