„Acasă în Delta Dunării”: fiți martori la spectacolul naturii!

La invitația Cineplexx Băneasa, am văzut aseară primul episod al emisiunii „Acasă în Delta Dunării”, care va fi difuzată începând din 3 iunie, ora 10:30, exclusiv pe Digi24. De ce merită să vedeți cele 16 episoade ale emisiunii produse și prezentate de Andreea Diaconu-Alexa?

Încep prin a spune că, deși sunt o persoană care iubește să călătorească și să descopere locuri noi din țară și din lume în fiecare an, nu am ajuns niciodată în Delta Dunării. Această zonă naturală, formată de fluviul Dunărea înainte de vărsarea în mare, a fost însă, mereu pe lista mea de viitoare expediții. De ce? Tocmai pentru că din poveștile altora și din pozele lor mi se părea o destinație fascinantă, demnă de vizitat – doar că nu i-a venit încă rândul.

Pe 29 mai, la Cineplexx Băneasa, am avut ocazia să călătoresc virtual în Delta Dunării cu ajutorul primului episod al emisiunii „Acasă în Delta Dunării”, care va putea fi văzut sâmbătă dimineața la Digi 24. Am văzut că această lume formată din ape, stuf, papură, nuferi și populată cu pești, cai și nenumărate specii de păsări este una în care viața pulsează intens și nu se oprește nicio clipă.

Mereu am crezut că frumusețea naturii nu este egalată de niciun alt tip de frumususețe, iar Delta Dunării confirmă această credință. Peisajele impresionante, fauna și sunetele Deltei te scot din realitatea cotidiană și te fac să încetinești ritmul, amintindu-ți că ești aici ca să te bucuri de tot ce te înconjoară.

Ce mi-a plăcut la această emisiune este că are și o latură personală și plină de emoție, Andreea Diaconu-Alexa discutând în acest prim episod chiar cu tatăl ei, la bordul hotelului plutitor al familiei. Dintr-un astfel de hotel pe apă, turiștii pot explora pe îndelete, în confort de 4 stele, frumusețile Deltei. Veți afla de la tatăl Andreei cât durează o astfel de călătorie, cu ce amintiri rămâi în urma ei și cum o întreprindere de acest gen se adaptează la vremurile prezente și poartă cu ea grija față de natură.

Iar de la Andreea și din imaginile preluate de colegii ei veți afla detalii interesante despre fluviul Dunărea, cel mai lung din Europa, despre Deltă, despre pelican, simbolul acestei zone (știați că poate zbura până la 3000 de metri altitudine?) și alte păsări pe care le pot studia amatorii de birdwatching și multe altele. Dacă vă place să călătoriți și să descoperiți România, merită să urmăriți emisiunea și să aflați chiar din gura localnicilor ce vă așteaptă dacă decideți să mergeți într-o vacanță în Deltă.

„Ideea de a crea emisiunea „Acasă în Delta Dunării” s-a născut dintr-o pasiune profundă pentru natură și dorința de a împărtăși frumusețea acestui colț de rai cu restul lumii. Am fost fascinată, încă de mică, de frumusețea peisajelor și de biodiversitatea extraordinară a Deltei Dunării și am simțit că este un loc care merită să fie explorat și adus în atenția publicului larg”, spune Andreea.

Nu uitați că emisiunea „Acasă în Delta Dunării” va fi difuzată în fiecare sâmbătă, din 3 iunie, ora 10.30, doar la Digi24. Vizionare plăcută și călătorii de neuitat! 🙂

Share