„Lumea scindată”, carte nouă semnată Andrei Marga

„Lumea scindată”, un volum semnat de filosoful și politologul Andrei Marga, a apărut de curând la Editura Meteor Press.

Lumea scindată

Prezentarea este făcută chiar de autor:

„După decenii în care cooperarea a fost cuvântul de ordine, plecând de la împărtășirea în comun a unor valori, dincolo de varietatea întruchipării lor, lumea apucă deocamdată un nou curs: cel al scindării. Faptele nu se mai pot ocoli, căci afectează deja viața cotidiană a fiecăruia.

Scopul acestei cărţi este să tematizeze , ce prinde deocamdată contur, să o caracterizeze și să identifice o ieșire. Primul ei pas este privirea în ceea ce este.

Conceptual, înseamnă multe lucruri. Este destul să amintesc indicatori precum: deteriorarea înțelegerilor internaționale; conceperea relațiilor în termeni de luptă; ruperea valorilor de reflexivitate; fragmentarea abordării în detrimentul sesizării întregului; slăbirea consultării cetățenești; scăzut interes pentru pace și cooperare; ascendentul propagandei asupra analizei; prăbușirea eticii integrității și onoarei.

Cu cât aceste realități se extind și durează, cu atât va fi mai grea întoarcerea la normalitate. Pe parcursul lor pot fi multe neprevăzute. Din nefericire, o deteriorare adâncă este reversibilă în istorie abia în decenii”.

„Lumea scindată” se găsește pe site-ul editurii Meteor Press, cu un click AICI.

Share