Săptămâna Comediei la 10 ani. Ce evenimente vă așteaptă?

Săptămâna Comediei, unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente culturale tradiționale ale Brașovului, împlinește 10 ani. Ediția aniversară a festivalului va avea loc în perioada 3-9 iulie, la Teatrul Sică Alexandrescu, la Cinema Astra și în Parcul Central Nicolae Titulescu, fiind alcătuită din trei componente distincte: teatru, film și o secțiune de teatru, concerte și spectacole în aer liber pentru toată familia.

Săptămâna Comediei

Secțiunea competițională de teatru de la Săptămâna Comediei aduce în premieră la Brașov șase spectacole montate nu doar la teatre de stat, dar și venite din zona teatrului independent. Acestea propun publicului un umor de bună calitate în varii forme de declinare și adaptări după texte clasice ale căror valoare și mesaj sunt de necontestat:

  • „După D’Ale”, Teatrul Bulandra București (regia Cornel Scripcaru);
  • „Tartuffe sau Impostorul”, Teatrul Mic București (regia Gelu Colceag);
  • „Don Juan”, Teatrul Nottara București (regia Cristi Juncu);
  • „PICASSO vs. EINSTEIN”, Teatrul de Comedie București (regia Teodora Petre);
  • „Taximetriști”, Teatrul Apollo 111 București (regia Bogdan Theodor Olteanu);
  • „California Suite”, Teatrul Metropolis București (regia: Andrei Huțuleac).

Noutatea acestei ediții aniversare este secțiunea de teatru și spectacole în aer liber. Parcul Central Nicolae Titulescu va deveni timp de șapte zile scenă pentru artiști, actori, animatori, pantomimi și muzicieni. Publicul se va întâlni cu Ada Milea și Apolodor, va reasculta povești românești, va vedea pe scenă farse medievale și spectacole în stilul Commedia dell’Arte sau va cânta alături de artiștii de la Opera Comică pentru Copii din București.

Secțiunea de film se va desfășura la Cinema Astra, iar programul va include pelicule pentru spectatorii de toate vârstele, printre care „Un bărbat pe nume Otto”, „Școala de rock”, „Încă două lozuri” și „E pericoloso sporgersi”.

Programul complet al festivalului este disponibil pe www.saptamanacomediei.ro, iar biletele la spectacolele de teatru se găsesc pe www.biletebrasov.ro.

Share