Festivalul „NAMASTE INDIA” înflorește la Grădina Botanică

Festivalul Culturii Indiene „NAMASTE INDIA” se mută, pentru ediția a XIV-a, la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, unde se va desfășura în perioada 8-9 iulie.

Namaste India

Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, organizează „NAMASTE INDIA”, unicul festival care onorează prietenia dintre cele două popoare. Evenimentul de anul acesta celebrează 75 de ani de relații diplomatice bilaterale și a fost gândit astfel încât cei care iubesc cultura și tradițiile Indiei să se bucure timp de două zile de spiritul acestei lumi pluraliste, multilingve și multietnice.

Va fi o atmosferă de sărbătoare, în culorile vii ale paradei elegantului și misteriosului sari, în faldurile căruia se ascunde geniul artizanilor creatori. Pe ritmuri de dans și în acordul muzicilor tradiționale, printre poveștile ambasadorilor culturali și filozofia de viață a yoghinilor, cei prezenți vor descoperi sufletul celor care locuiesc în spațiul dintre fluviul sacru Gange și măreția munților Himalaya.

„Atlasul frumuseții” femeilor din India, de la cele anonime până la cele celebre, va fi dezvăluit publicului printr-o expoziție de fotografie semnată Mihaela Noroc, iar viața exemplară a primei traducătoare a lui Eminescu în Asia va fi ilustrată prin expoziția „Amita Bhose, de la Gangele măreț la București”. De la „NAMASTE INDIA” nu vor lipsi nici lansările și prezentările de carte, dedicate celor mai importante textele sacre hinduse și unor mari personalități, precum Tagore și Swami Vivekananda.

Târgul de produse artizanale, bijuterii și articole vestimentare va fi „condimentat” cu specialități culinare ale căror gusturi sunt greu de definit și mai ales de reprodus în farfuriile europene, fără o cunoaștere aprofundată a mirodeniilor indiene. Cei care iubesc arta tatuajelor cu henna vor avea posibilitatea să-i afle secretele în cadrul unor ateliere dedicate, iar cei interesați să descopere beneficiile medicinei tradiționale Ayurveda sau să învețe câteva cuvinte în limba hindi o vor putea face la „NAMASTE INDIA” cu ajutorul unor specialiști în domeniu.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.namasteindia.ro.

Activitățile se desfășoară între orele 09:00 – 20:00, iar costul biletului de intrare este de 15 lei pentru adulți și 5 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi. Copiii preșcolari au intrarea gratuită. Biletul de acces la Grădina Botanică se achită separat.

Share