Bucharest Jazz Festival revine pe 7 septembrie

Bucharest Jazz Festival propune patru zile de concerte live la ARCUB – Hanul Gabroveni și Combinatul Fondului Plastic între 7 și 10 septembrie. Pe scena festivalului urcă, în acest weekend, artiști de Grammy, Meshell Ndegeocello, Ben Wendel, și cel mai important grup de Afro-Jazz din Marea Britanie, Nubiyan Twist, artiști români, precum Norzeatic & Qinta Spartă, TaJnic, Anita Petruescu, precum și Big Band Radio România, sub bagheta lui Tobias Hoffmann.

Bucharest Jazz Festival

Pentru concertele Bucharest Jazz Festival la Combinatul Fondului Plastic din weekendul 8-10 septembrie, abonamentele cu loc pe scaun și biletele cu loc din 8 septembrie sunt sold out. În perioada 5-10 septembrie, fanii festivalului beneficiază de un discount special la achiziția a două bilete pe zile, în zona de acces general. Rămân disponibile pentru achiziție abonamentele generale și biletele cu loc.

Printre cele mai așteptate prezențe ale acestei ediții, artista cu 11 nominalizări la Premiile Grammy și cu un premiu câștigat Meshell Ndegeocello își va prezenta cel mai recent album „The Omnichord Real Book”, aducând, în premieră pentru publicul de jazz din România, groove-ul ei inconfundabil, cu elemente de funk, soul, jazz, R&B, hip-hop și rock.

Senzația scenei britanice, Nubiyan Twist promite un show exploziv, cu sunete unice, molipsitoare, cu influențe de jazz, hip-hop, afrobeat, latin, soul, reggae și dance, iar saxofonistul Ben Wendel va inunda scena cu un sonor original în care improvizația armonioasă și sofisticată se îmbină în mod irezistibil cu influențe variate din sfera post-bop, clasică și post-rock. Big Band Radio România, sub bagheta lui Tobias Hoffmann, va prezenta spectacolul muzical „Conspiracy”, cel mai recent album al celebrului dirijor și compozitor austriac.

Bucharest Jazz Festival este, totodată, și un loc de întâlnire și colaborare pentru muzicieni. Jam sessions găzduite în cadrul festivalului vor oferi artiștilor ocazia de a improviza în limbajul universal al muzicii, creând momente de neuitat pentru public.

Festivalul continuă tradiția dezvoltării scenei de jazz românești cu masterclassul susținut de saxofonistul nominalizat la Grammy Ben Wendel. Acesta va susține sâmbătă, 9 septembrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, în intervalul orar 13.00-16.00, un masterclass gratuit dedicat studenților secțiilor de jazz, precum și absolvenților sau muzicienilor din comunitate.

Mai multe informații și programul complet al evenimentului se găsesc pe arcub.ro.

Share