Celula de Artă: evenimentele lunii septembrie

Două vernisaje și două spectacole de teatru pot fi văzute în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, alături de o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

Celula de Artă

Pe 7 septembrie, începând cu ora 19.00, la Celula de Artă din B-dul Carol, nr. 53 are loc vernisajul „Drawing through time” al artistei Loredana Gruia, parte a unui proiect care a generat deja patru expoziții de succes în Amsterdam. Privitorii care pășesc în universul minții Loredanei au ocazia să devină martorii unei expoziții de o profunzime vizuală impresionantă, încărcată de intensitate emoțională, depășind momentele de rătăcire, insomnie și depresie, găsind refugiu în desenul zilnic.

Operele sale, cu dimensiuni reduse, sunt expuse într-o instalație artistică compusă din 57 de lucrări, reprezentând un jurnal vizual al anilor 2021 și 2022. Utilizând tehnica fine liner pe hârtie, Loredana și-a propus să creeze un desen în fiecare zi, pe parcursul unei luni, materializând astfel o transformare catartică a sinelui său.

Între 8 – 10 septembrie, Celula de Artă aduce arta în mijlocul Balkanik Festival, printr-o galerie pop-up în cadrul căreia expun artiștii Alex Manea, Beaver, Bogdan Negulescu, Daniel Loagăr, Cristian Brânzescu, Antonia Ionescu, Dana Olteanu, Ioana Badea și Alexandra Baciu.

Pe 10 septembrie, Celula de Artă susține evenimentul „Arthesium vrea acasă”, un maraton de teatru, în orașele București și Călărași, cu scopul de a strânge fonduri pentru o locație proprie, în care cursanții Arthesium să-și pună în scenă momentele artistice. Astfel, la Random Space (str. Popa Petre, nr. 21), care găzduiește Galeria Verticală, vor avea loc două spectacole ale Teatrului Independent Arthesium, ca parte a acestui demers caritabil.

Spectacolele care vor avea loc la Galeria Verticală sunt „Știri de ultimă oră”, ora 17.00 și „Ticuri cu tocuri”, ora 20.00 iar rezervările se pot face la numărul de telefon: 0724.187.845 sau pe paginile de Facebook și Instagram ale Teatrului Independent Arthesium. Intrarea la eveniment este liberă. Persoanele care doresc să susțină acțiunea de strângere de fonduri vor putea dona în urnele din locație sau prin transfer bancar.

Pe 14 septembrie Celula de Artă aduce la Art Safe, în incinta Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculești nr. 29), de la ora 19:00, vernisajul „Transylvanian Forest” al artistului român, dar stabilit în Londra, Bogdan Mihai Radu, în cadrul Open Doors The Institute.

Artist figurativ, Bogdan Mihai Radu este cunoscut pentru peisajele sale dramatice, pline de lumină, peisajele marine, naturile moarte florale și picturile vii, abstracte. Deși a crescut în ultimii ani ai comunismului, Radu a avut o copilărie idilică din multe puncte de vedere. A petrecut-o jucându-se în câmpurile pline de iris ale Transilvaniei, care înconjurau orașul Tălmaciu unde a copilărit. Transilvania a fost locul unde Radu și-a descoperit fascinația pentru artă.

LEAF (Limited Edition Art Fair) este un festival de artă în serie limitată, care își propune să prezinte publicului serii mici de lucrări de artă realizate prin cianotipie, serigrafie, colaj, gravură, fotografie analog, daguerotipie, grafică, monotip, print, lucrări originale sau copii personale inspirate de opere celebre, toate cu prețuri accesibile, pentru toți iubitorii și colecționarii de artă. LEAF (Limited Edition Art Fair) se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market și este organizat de Celula de Artă și Săfițicuminți.

În salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 16.00 – 18.00 dar și în zilele în care au loc evenimente la Palatul Bragadiru pot fi văzute lucrările artiștilor Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.

Comunicat Celula de Artă

Share