„La liber”, dezbateri socio-culturale cu Alex Tocilescu

Teatrul MASCA își invită publicul să participe – alături de personalități cheie ale mediului cultural, social și politic al Capitalei – la dezbateri performative, sincere și „pe bune”, despre teme importante și provocatoare. Primul sezon „La liber” îl are ca moderator și curator pe Alex Tocilescu, scriitor și publicitar de notorietate, om al orașului și vocea Teatrului Masca pentru această stagiune.

La liber

Prima întâlnire „La liber” va avea loc joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, la sediul Teatrului Masca din Bd. Uverturii nr. 14, și are ca titlu „În orașul ăsta nimănui nu-i pasă de oameni” – o discuție despre cum politica pune pe primul loc infrastructura, nu oamenii. La dezbatere vor participa Andrada Cilibiu (Centrul FILIA), Irina Zamfirescu (ActiveWatch), Ciprian Ciucu (Primar al Sectorului 6 din București), Nicolae Comănescu (pictor) și Radu Umbreș (antropolog).

„Cred că în principiu o să vorbim despre cum e să fii om în orașul ăsta, cum e să fii aici om bogat, om sărac, femeie, bărbat, tânăr, bătrân, ce relație avem fiecare dintre noi cu el, când îl iubim, când îl urâm, de ce primarii au cu toții un program superdrăguț pe infrastructură, dar mai niciunul nu are un program social (și nu mă refer la vouchere). Așteptarea mea nu e ca la final toți să fim mai deștepți și să avem soluții la probleme, ci să plecăm de-acolo cu întrebări noi în cap,” spune Alex Tocilescu.

Întâlnirile cu Alex Tocilescu și invitații săi vor avea loc în fiecare ultimă sau penultimă joi din lună, la sediul Masca, de-a lungul întregii stagiuni. Accesul la evenimente este gratuit, pe bază de rezervare. Ulterior, dezbaterile vor fi disponibile online pe paginile de pe rețelele de socializare ale Teatrului Masca, sub formă de podcast.

Share