„Freelance”: împușcături, dictaturi și alte aventuri

Dacă te afli în căutarea unei comedioare care să te binedispună fără să te solicite prea tare, filmul „Bodyguardul. Misiune în junglă” („Freelance”) este ce ai nevoie. Regizat de Pierre Morel („Taken”), filmul cu John Cena și Alison Brie, pe care l-am văzut în avanpremieră la Cineplexx Băneasa, a intrat în cinematografe chiar în acest weekend.

Freelance

Deși alăturarea „doamnă deșteaptă – domn cu mușchi”, personajul lui Alison Brie – personajul lui John Cena, din comedia de acțiune „Freelance” m-a făcut să mă gândesc inițial la comedia de aventură „Orașul pierdut”, căci există și alte similitudini, cum ar fi umblatul hăituit prin păduri în hainele de stradă în urma câte unei întâmplări neprevăzute, asemănările se opresc aici. În filmul lui Pierre Morel, situația principală este alta decât în cel în care i-am văzut alături pe Sandra Bullock și Channing Tatum. 🙂

Mason Pettits (John Cena), care a trecut pe rând de la avocatură la înrolarea în forțele speciale la avocatură din nou, după un accident, este angajat de un fost coleg din armată (Christian Slater) ca gardă de corp privată pentru premiata jurnalistă Claire Wellington (Alison Brie) când aceasta merge să-i ia un interviu în exclusivitate unui dictator, președintele Venegas al Paldoniei (Juan Pablo Raba).

Mason și Claire nici nu ajung bine în țara asuprită, că se pomenesc în mijlocul unei lovituri de stat. Cum Mason îi mătrășește pe atacatori, deși i-ar fi sucit el însuși bucuros gâtul dictactorului, intră toți în vizorul celor care ordonaseră lovitura. Claire are ocazia să facă materialul vieții ei, dar nu e deloc simplu să îți urmărești țelurile jurnalistice când se trage cu mitraliera după tine sau ești răpită de mercenari, nu-i așa?

John Cena e foarte simpatic în rolul avocatului-bodyguard, nefericit cu munca de birou, dar cam rablagit când se reîntoarce pe teren (după prea mult stat pe scaun e mai greu să nu te apuce durerile de spate când faci mișcări bruște în timp ce scapi de băieții răi care vor să-ți pună pielea în băț). Alison Brie face echipă bună cu el, fiind mai întâi jurnalista cu aere de star care îl ia peste picior, apoi partenera (mai mult sau mai puțin) de nădejde în demersul de înregistrare a evenimentelor prin care trec în timp ce se străduiesc să rămână vii. Iar Juan Pablo Raba este chiar bun în rolul dictatorului cu gura mare, superficial, plin de el și cuceritor, dar care nu e prost deloc și care le arată cum stau lucrurile în țara lui și ce intenționează să facă pentru ca lumea întreagă să afle adevărul.

În filmul „Freelance” o să vedeți și împușcături, și explozii, și urmăriri, și o cursă incredibilă pe cai, cu niște călăreți luați ca din oală (dacă în rest mai zâmbești, aici chiar te apucă râsul), o să vedeți că mai există și bărbați care își iubesc nevestele suficient de tare încât să nu cedeze ispitelor care le ies în cale, și o să mai aflați (dacă aveți răbdare să urmăriți și postgenericul) și alte lucruri. Cum ar fi, de exemplu, dacă ești bărbat, îți spune John Cena câte secunde este politicos să te uiți la… alt bărbat, fără să pari necivilizat sau pus pe flirturi, când te nimerești într-o situație gen dușuri la comun. 🙂

Filmul „Freelance” a intrat în cinematografele din România pe 3 noiembrie și este distribuit la noi de RoImage.

Iată și trailerul:

Share