Două filme norvegiene de Crăciun intră în cinematografe pe 22 decembrie

Cine e pregătit să vadă filme de Crăciun la cinema? CAY Films lansează pe marile ecrane din România, pe 22 decembrie, două producții norvegiene captivante. În timp ce adolescenții, dar și adulții vor prefera probabil comedia horror „There’s Something in the Barn / Haos în Ajun de Crăciun”, copiii, alături de întreaga familie, vor avea ocazia să urmărească filmul „Christmas on Cobbler Street / Crăciunul pe strada Cizmarului”.

Filme de Crăciun

După avanpremiera națională de la Dracula Film Festival Timișoara, producătorii filmului „Dead Snow” se întorc cu o nouă producție neconvențională, aflată la granița dintre trei genuri cinematografice: horror, comedie și fantastic. Astfel, primul dintre cele două filme de Crăciun aduse de Cay Films este „Haos în Ajun de Crăciun”, descris ca momentul în care „Gremlins” întâlnește „Home Alone” și „National Lampoon’s Christmas Vacation”. Filmul ne arată că tradițiile nu mor niciodată, ilustrând fidel simțul aparte al umorului nordic.

„Haos în Ajun de Crăciun” urmărește visul de o viață al familiei americane Nordheim devenit realitate în momentul în care se mută în vechea fermă a familiei, situată la munte, în Norvegia. Spre ghinionul lor, ei împart visul devenit realitate cu una dintre cele mai înșelătoare creaturi mitice din folclorul nordic: piticul de hambar. Acest elf războinic cu înfățișare de Moș Crăciun va transforma viața familiei într-un iad. Pentru a nu provoca elfii, regulile sunt simple: fără lumini strălucitoare, fără sunete puternice și, cel mai important, un bol de terci pregătit în Ajunul Crăciunului.

„Crăciunul pe strada Cizmarului” este un film plin de căldură, dedicat întregii familii, care vorbește despre cum să depășim singurătatea și cum să ne deschidem față de cei din jur. Filmul va putea fi vizionat în cinematografe dublat și subtitrat în română sau dublat în maghiară.

Este primul Crăciun de după război, iar Stine, o fetiță de 11 ani, ajunge singură cu trenul pe strada Cizmarului. Ea caută adăpost la cizmarul Andersen, care se dovedește a fi un bărbat bătrân și serios, care vrea doar să fie singur. Cu toate acestea, întâlnirea dintre cei doi va schimba totul, pentru totdeauna.

Filmul „Crăciunul pe strada Cizmarului” va încânta publicul în versiunile subtitrată și dublată în română în 79 de cinematografe din 48 de orașe, iar cea dublată în limba maghiară într-o selecție dintre acestea.

Cele două filme de Crăciun sunt distribuite în România de CAY Films, companie care urmărește două direcții principale: producții contemporane dedicate cinefililor și filme concepute pentru publicul tânăr sau întreaga familie.

Share