Lansare de e-book și artist talk la Teatrul Masca

Teatrul Masca, în parteneriat cu Goethe-Institut, vă invită la sediul din Bd. Uverturii, nr. 14, cu ocazia lansării e-book-ului NEW STAGES SOUTH EAST (NSSE), la un Artist talk despre dramaturgia contemporană românească. Evenimentul de la Teatrul Masca va avea loc joi, pe 8 februarie, de la ora 19.00.

Teatrul Masca

Atât e-book-ul, cât și acest Artist Talk vin în continuarea demersului de a susține autori dramatici emergenți și de a încuraja crearea de texte contemporane și locale, pornind de la teme și abordări de actualitate pentru spațiul european de Sud-Est. Într-o culegere de prezentări ale tinerilor dramaturgi și sinopsisuri ale textelor rezultate în urma participării în program, această carte electronică urmărește să suscite interesul regizoarelor, regizorilor, producătorilor și teatrelor de stat sau independente.

NEW STAGES SOUTH EAST este un proiect internațional multianual al Goethe-Institut, lansat în 2021 cu scopul de a încuraja și sprijini crearea unor texte dramatice contemporane, pe teme actuale și stringente, dar și de a aduce împreună voci tinere, ancorate la realitățile societății în care trăim, și de a le promova pe scena de teatru din Europa de Sud-Est și Germania. Peste 30 de autori din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Grecia, România și Serbia au avut ocazia de a lucra în cadrul unor workshop-uri cu renumiți dramaturgi și regizori din cele șapte țări participante, precum și din Germania, și de a dezvolta piese de teatru puternice, care oglindesc preocupările, temerile și relațiile interumane ale lumii contemporane.

La eveniment iau parte: Catinca Drăgănescu (din dublă perspectivă – de regizoare și dramaturgă consacrată, dar și de curatoare și manager interimar al Teatrului Masca), Elise Wilk (una dintre cele mai traduse și montate dramaturge contemporane din România), Theodor-Cristian Popescu (cunoscut regizor și profesor, precum și unul dintre mentorii proiectului New Stages South East), Alexandru Gorghe (dramaturg New Stages South East; textul său „Câinele mamei mele” a fost prezentat în cadrul proiectului ca spectacol-lectură la Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, fiind ulterior montat la București, la Apollo 111, în cadrul programului Bucharest Indie Network, derulat de Asociația Teatrelor Independente).

Moderatorii evenimentului de la Teatrul Masca vor fi Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut București, și Roxana Lăpădat (coordonatori ai e-book-ului NEW STAGES SOUTH EAST).

Intrarea este liberă, cu rezervarea prealabilă a locului la office@masca.ro sau direct la casa de bilete a Teatrului Masca.

Share