„Lupte și metamorfoze”, în premieră la Teatrelli

Premiera spectacolului „Lupte și metamorfoze”, în regia lui Eugen Jebeleanu, îl aduce la Teatrelli pe scriitorul francez Édouard Louis, invitat special la București.

Lupte și metamorfoze

Eugen Jebeleanu încheie cea de-a doua etapă de lucru la Teatrelli cu „Lupte și metamorfoze”, o continuare a explorărilor artistice pe o tema unitară: relația noastră cu trecutul, cu noțiunea de familie.

Textul pornește de la romanul „Luptele și metamorfozele unei femei” și fragmente din „Cine l-a ucis pe tata?”, semnate de Édouard Louis. Scriitorul supranumit copilul teribil al literaturii franceze va fi prezent la București cu ocazia premierei spectacolului, programată pe 22 februarie. Cititorii îl vor putea întâlni și în cadrul unui eveniment special, organizat vineri, pe 23 februarie, în dialog cu regizorul Eugen Jebeleanu. Ziua se va încheia cu o a doua reprezentație a spectacolului la Teatrelli.

Textele care stau la baza spectacolului „Lupte și metamorfoze” de la Teatrelli iau în discuție teme extrem de relevante pentru generația tânără de azi: construcția identității în societatea contemporană, diferențele de clasă socială și impactul acestei disfuncții în viața intimă, descoperirea și asumarea homosexualității, politicul care influențează traiul oamenilor de rând, înfrângerile și ratările individuale și colective, dar și speranța că o nouă revoluție populară este posibilă.

„Când am citit prima dată cărțile lui Édouard Louis am fost imediat impactat de tonul franc și fără pudoare pe care autorul îl avea. Faptul că spune lucrurilor pe nume, fără autocenzură, mi-a trezit interesul pentru a pune în scenă această scriitură crudă și necesară”, spune regizorul Eugen Jebeleanu.

Pentru mai mult detalii și bilete, intrați pe site-ul Teatrelli.

Share