Festivalul „Visuali Italiane” revine în mai multe orașe din România

„Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”, festivalul dedicat cinematografiei italiene, revine în martie cu a treia ediție, în București (4 – 10 martie, Cinema Muzeul Țăranului), Cluj-Napoca (14 – 17 martie, Cinema Victoria), Iași (23 – 24 martie, Cinema Ateneu) și Timișoara (28 – 31 martie, Cinema Victoria). De asemenea, pentru 29 mai – 2 iunie, Visuali Italiane anunță un parteneriat cu Este Film Festival (Sibiu).

Italiano

„Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România” aduce publicului cele mai bune producții recente, de la regizori consacrați la debuturi uimitoare, precum și filme de referință, care vor putea fi văzute în prezența invitaților speciali, regizori sau actori.

În selecția festivalului, realizată de curatorul și criticul de film Eddie Bertozzi (coordonator al comitetului de selecție Pardi di domani al Festivalului Internațional de Film de la Locarno), care va fi deschisă de noul film al lui Matteo Garrone, „Io Capitano / Eu căpitan”, nominalizat la Oscar 2024, se regăsesc titluri precum „Comandante / Comandantul”, co-scris și regizat de Edoardo De Angelis, „La Chimera / Himera„, de Alice Rohrwacher, „Misericordia / Mizericordie”, de Emma Dante, „Gli oceani sono i veri continenti / Adevăratele continente sunt oceanele”, de Tommaso Santambrogio, „Te l’avevo detto / Ți-am zis eu!”, de Ginevra Elkann, „Palazzina Laf / Clădirea Laf”, de Michele Riondino, și clasicul „Le conseguenze dell’amore / Consecințele iubirii”, de Paolo Sorrentino.

„Visuali Italiane se dezvoltă, anul acesta ajungând în alte două orașe din România, Iași și Sibiu, ca dovadă că interesul pentru festivalul nostru și pentru filmul italian este tot mai mare. 2023 a fost un an plin de producții importante și variate, iar Visuali Italiane se dorește a fi o portavoce a acestei bogății. Sperăm ca publicul din România să umple sălile de cinema și la această ediție”, spune Laura Napolitano, directoarea Institutului Cultural Italian din București.

Biletele „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România” se pot cumpăra de pe Eventbook.ro, unde se găsesc și detaliile despre filme.

Share