„Flautul fermecat”, în premieră la Opera Comică pentru Copii

Primăvara aduce o nouă premieră în Sala Mare: „Flautul fermecat”, ultima operă a lui Wolfgang Amadeus Mozart. O creație fascinantă despre adevăr și neadevăr, bine și rău, aparență și realitate, dorință și împlinire, această premieră programată pentru 1 martie are toate ingredientele necesare unui spectacol care poate fi gustat cu același apetit de toate vârstele.

Flautul fermecat

În actuala stagiune, Opera Comică pentru Copii propune o nouă montare a celebrului titlu mozartian, la o diferență de 9 ani de la prima versiune pe scena instituției. Pentru această a doua punere în scenă, regizorul are în plan să folosească mai mult din muzica lui Mozart față de producția anterioară, spectacolul fiind „o nouă viziune, adaptată sensibilității și având în vedere preocupările tinerelor generații”. Așadar, din 1 martie, la Opera Comică pentru Copii povestea magică din „Flautul fermecat” capătă noi culori și efecte într-o producție spectaculoasă, pe gustul copiilor de azi.

„În spectacole am făcut trimiteri pentru publicul de toate vârstele pentru că, să nu uităm, în ciuda titlului Opera Comică pentru Copii, instituția noastră are public foarte variat. Este și un public avizat, format din adulți, pe care i-am fidelizat. Aceștia vin tot timpul la spectacole și fac comparații cu alte montări, ne mai și trimit mesaje cu ce așteaptă de la noi. Când montez un spectacol la Opera Comică pentru Copii nu mă gândesc că îl adresez numai copiilor. Pe de altă parte, prin spectacol vreau să transmit mesajul pe care îl consider cel mai important din poveste și mă bizui pe inteligența și pe dezvoltarea spectaculoasă a copiilor de azi, a capacității lor de înțelegere, care vine și din faptul că au o informație foarte bogată.”, a declarat Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Biletele pentru „Flautul fermecat” sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

Share