„Simfonia primăverii” deschide anotimpul la Sala Radio

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical: vineri, 1 martie 2024, de la ora 19.00, ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 – Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

Simfonia primăverii

Sub conducerea muzicală a dirijorului italian DAVID CRESCENZI, veți asculta la Sala Radio și Soirées musicales (după Rossini) – lucrare semnată de BENJAMIN BRITTEN – și Concertul pentru fagot și orchestră creat de compozitorul german CARL MARIA VON WEBER.

Cea de-a doua lucrare reprezintă și un prilej de a-l aplauda, ca solist, pe fagotistul ADRIAN JOJATU. Artistul român și-a definitivat studiile muzicale în Statele Unite, la Boston University, și din anul 2012 este invitat deseori – ca prim-fagotist – să concerteze alături de Orchestrele Boston Pops și Boston Philharmonic și, în plus, colaborează deseori și cu Boston Symphony.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

Biletele pentru Simfonia primăverii se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.68.00). Pentru programul casei, consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Acestea sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

Share