Violonista Ioana Cristina Goicea, în concert la Sala Radio

Melomanii prezenți vineri, 15 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, o vor putea aplauda pe violonista Ioana Cristina Goicea, care va interpreta Bartók – Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră, alături de Orchestra Națională Radio.

Ioana Goicea

În 2020, la doar 27 de ani, Ioana Cristina Goicea a fost numită profesor al Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, una dintre cele mai prestigioase instituții de gen din lume. A câștigat numeroase premii la mari competiții internaționale: premiul I – Michael Hill International Violin Competition, Auckland (Noua Zeelandă), premiul I – German Music Competition, Bonn (Germania) și este laureată a prestigiosului concurs Reine Elisabeth (Regina Elisabeta), Bruxelles (Belgia).

Evenimentul se va derula sub bagheta lui Kerem Hasan, considerat unul dintre cei mai interesanți tineri dirijori britanici. În vara anului 2017, a pus bazele unei cariere internaționale foarte promițătoare câștigând premiul Young Conductors Award (distincția pentru tineri dirijori), la Festivalul de la Salzburg.

În partea a doua a serii de la Sala Radio, veți asculta Rahmaninov: Simfonia nr. 3, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în noiembrie 1936, în interpretarea celebrului ansamblu Philadelphia Orchestra și sub bagheta dirijorului Leopold Stokowski.

La finalul concertului de la Sala Radio, violonista Ioana Cristina Goicea, solista serii, va oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano”. Sesiunea de autografe va avea loc în foaierul central al Sălii Radio.

Alături de Ioana Cristina Goicea, semnatari ai acestui album sunt alți doi tineri artiști români cunoscuți: violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor. Albumul reunește înregistrări speciale realizate recent de cei trei muzicieni la Radio România, lucrări de referință din creația camerală a lui George Enescu: Sonata nr. 2 pentru pian și vioară, Toccata și Sarabanda din Suita a II-a pentru pian și Sonata nr. 2 pentru violoncel și pian.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

Share