„Immersonic”, serie de spectacole performative literar-sonore

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii, nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului. Prima ediție „Immersonic” va avea loc miercuri, pe 20 martie, începând cu ora 19.00.

Immersonic

Immersonic propune publicului larg o serie de „sesiuni tandem” pornind de la principiul scrierii automate sau flux al conștiinței, caracteristic pentru mișcările literare postmoderniste și contemporane. Publicul va urmări în timp real procesul de creație și „împletirea dinamică, spontană” dintre sunet și text, având la bază dialogul dintre cele două sfere creative.

Invitata ediției de deschidere „Immersonic: Sinestesis live” este poeta și traducătoarea Anastasia Gavrilovici, acompaniată de Andrei Raicu și Micleușanu M., duetul-nucleu al proiectului. Tema propusă pentru identitatea acestui prim eveniment este „Filmul vieții tale”.

Anastasia Gavrilovici a debutat în 2019 cu volumul de poezie „Industria liniștirii adulților”, lucrare care s-a încununat cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut, Premiul „Tânărul scriitor al anului 2019” la categoria „Poezie” și Premiul revistei „Observator cultural” pentru debut. Poemele Anastasiei au fost traduse în peste 10 limbi, printre care engleză, italiană, suedeză, turcă, maghiară și sârbă.

Immersonic face o invitație deschisă de a (re)descoperi direcții ale muzicii experimentale și ale literaturii contemporane românești. Fără a fi un eveniment de nișă, ci, mai degrabă, o introducere și o împrietenire cu arta literară și sonoră contemporană, evenimentul va avea loc lunar, la sediul Teatrului Masca, cu noi invitați în fiecare sesiune. Procesul de scriere va fi proiectat pe ecranul mare de pe scenă, iar după eveniment, va exista o discuție cu invitații și publicul.

Biletele se găsesc pe mystage și la Casa de Bilete a teatrului Masca.

Share