Thriller-ul psihologic „Camera roșie” intră de mâine în cinematografe

CAY Films aduce în cinematografele din România, din 15 martie, thriller-ul psihologic „Red Rooms / Les chambres rouges/ Camera roșie”. Filmul va putea fi vizionat subtitrat în limba română în mai multe cinematografe din țară.

Camera roșie

Filmul „Camera roșie” a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film Karlovy Vary 2023 și surprinde procesul complicat al unui criminal în serie care ajunge să obsedeze un fotomodel. Kelly-Anne (Juliette Gariépy) este o tânără fotomodel care se trezește devreme în fiecare zi pentru a prinde un loc în sala unde se judecă procesul criminalului în serie Ludovic Chevalier (Maxwell McCabe-Lokos).

Ea se împrietenește pe zi ce trece tot mai mult cu o altă admiratoare a lui Chevalier, Clementine (Laurie Babin), ceea ce pe moment o ajută să nu se mai simtă singură. Dar procesul este de durată, iar tânăra ajunge să petreacă mult timp în apropierea familiilor victimelor, ceea ce îi zdruncină echilibrul emoțional și o provoacă să-și analizeze fixația morbidă. Va fi în stare de orice pentru a pune mâna pe piesa lipsă din acest puzzle încurcat: înregistrarea cu cea de-a treia victimă, o fată de 13 ani cu care Kelly-Anne seamănă izbitor.

Limbajul vizual din „Camera roșie” surprinde subiectivitatea tulbure a lui Kelly-Anne, a cărei stare psihologică evoluează și se deteriorează pe parcursul poveștii. Pe măsură ce paranoia se intensifică, reperele realiste se prăbușesc, lăsând mai mult loc pentru expresionism vizual și sonor. Cu un ritm lent și note sumbre, filmul a fost descris drept un „horror digital în adevăratul sens al cuvântului” (Dread Central), oferind răspunsuri și provocând publicul să găsească întrebările.

Internetul e un instrument util, dar într-o lume în care ultraviolența poate fi vândută la licitație ca o artă rară, cu siguranță că mașinăria rece și insensibilă are și ea o anumită responsabilitate morală. „Camera roșie” trage astfel un semnal de alarmă.

„La finalul acestei scufundări în cele mai întunecate părți ale naturii umane, nu pot decât să îmi doresc ca Red Rooms să se strecoare sub pielea ta. Să te surprindă. Să te bântuie”, spune regizorul și scenaristul filmului, Pascal Plante.

Filmul este distribuit în România de CAY Films, companie care urmărește două direcții principale: producții contemporane dedicate cinefililor și filme concepute pentru publicul tânăr sau întreaga familie. Vedeți pe site lista de cinematografe în care se va difuza „Camera roșie”.

Share