„Kingdom of Judas”, primul film românesc vorbit integral în limba engleză, se lansează în aprilie

Filmul „Kingdom of Judas”, o producție românească, vorbit integral în limba engleză, este gata de lansarea în cinema. Premiera dramei regizate de Sabina Lisievici va fi pe 12 aprilie.

Kingdom of Judas

Potrivit IMDb, „după sinuciderea tragică a surorii ei, Anna este hotărâtă să descopere adevărul despre ceea ce a dus la moartea surorii ei. În căutarea răspunsurilor, ea creează un plan complicat care implică cei cinci contacte ale surorii sale, artiști cunoscuți, pe care îi palsează într-un centru de reabilitare a celebrităților. Pe măsură ce îi împinge să-și confrunte acțiunile trecute și să-și asume responsabilitatea pentru greșelile lor, Anna începe să descopere adevăruri ascunse legate de moartea surorii ei…”

Echipa de producție SaroaFilm, alături de colaboratori dedicați și artiști remarcabili, a început să lucreze la filmul „Kingdom of Judas” în 2021, atunci când locațiile, scenariul și actorii erau toate pregatite să fie integrate în poveste. S-a lucrat intens, atât la scenariul care a trecut prin mai multe modificări și etape până la stabilirea variantei finale, cât și la filmarea fiecărui cadru. S-a filmat întâi în județele Alba, Hunedoara și Sibiu, iar ulterior, în 2022, echipa a ajuns în Capitală.

„Kingdom of Judas” este primul film 100% românesc, vorbit integral în limba engleză, distribuit în cinematografele din întreaga țară cu subtitrări, dar pregătit și pentru audiența de peste hotare. Din distribuție fac parte Sabina Lisievici, Bogdan Iacob, Oana Cârmaciu și mulți alții.

„Mi-am dorit să fac acest film pentru a putea pune în aplicare ceea ce am învățat pe set-urile din afara țării și bineînțeles în România. Am vrut să arăt că și românii pot face film în limba engleză și am crezut mereu că și noi putem face din accentul nostru un trademark, exact cum au facut-o și nemții, italienii sau francezii. Filmul „Kingdom of Judas” este primul thriller filmat în România, cu actori români însă vorbit integral în limba engleză. Astfel, suntem primii din istoria cinematografiei românești care au avut curajul ăsta nebun să creeze un precedent. Echipa a fost formată din prieteni, unii debutanți în cinematografie, iar alții cunoscuți, toți tineri și puși pe treabă. Am muncit mult dar acum, când văd că totul este aproape finalizat, pot să spun cu zâmbetul pe buze că ne-am și distrat”, declară regizoarea Sabina Lisievici.

Share