„Moartea și viața lui Bulă”, interzis sub 18 ani

Teatrul Masca vă invită la sediul său din Bd. Uverturii, nr. 14, la primele trei reprezentații ale spectacolului-laborator „Moartea și viața lui Bulă sau mitul identitar român” de Alexandru Ivănoiu; luni, 1 aprilie, marți, 2 aprilie și joi, 4 aprilie 2024, de la ora 20.00.

Moartea si viata lui Bula

„Moartea și viața lui Bulă sau mitul identitar român” de Alexandru Ivănoiu este o reîntoarcere către cultura bancurilor românești cu intenția de a aduce un ultim omagiu acestei lumi, aflată în declin în urma apariției umorului de pe internet, a memelor și a corectitudinii politice. Astfel, prinși într-un purgatoriu al bancurilor în buclă și al aproape-uitării, protagoniștii arhetipali Bulă, Alinuța, Iepurașul și Ștrul pun sub semnul întrebării și deconstruiesc clișeele care stârneau cândva râsul.

Îndrăzneață, caricaturală, dură și cu tușe absurde, co-producția laborator marca Asociația IOTA și Teatrul Masca dezbate implicațiile sociale și politice ale teatrului, tezismul și relația dintre artist și arta sa, într-un colaj de elemente constitutive pentru cultura pop de-a lungul timpului. În formula sa de laborator teatral, acest proiect se află în prima sa etapă de lucru.

Autorii „Moartea și viața lui Bulă” sunt Alexandru Ivănoiu (text) și Alin Uberti (regie). Din distribuție fac parte actorii Vlad Pânzaru (Bulă), Maria Moroșan (Alinuța), Bogdan Iancu (Iepurașul) și Tiberius Zavelea (Ștrul), iar echipa artistică este completată de Cosmin Stancu (scenografie), Vlad Furtună (coregrafie și mișcare scenică), Corina Sîrghi (pregătire muzicală) și Diana Török (montaj video).

Spectacolul este interzis persoanelor sub 18 ani. La fel ca bancurile românești, „Moartea și viața lui Bulă” conține vulgaritate excesivă, momente de violență și abuz fizic, verbal, emoțional, sexual, tentative de suicid, revenge porn, gesturi cu tentă sexuală, stereotipuri, forme de discriminare diverse și, în general, o bătaie de joc la adresa a tot ce ar fi sfânt.

Biletele se găsesc pe mystage.ro.

Share