„Sărbătoarea Paștelui în Artă”, proiecție Happy Cinema la MNAR

Anul filmelor de artă de la Muzeul Național de Artă al României continuă vineri, 26 aprilie, de la ora 19.00, cu proiecția „Sărbătoarea Paștelui în Artă” („Easter in Art”, 2020, 80 min.), care examinează modul în care povestea creștină a Paștelui a fost reprezentată artistic, de la începuturile Creștinismului până în zilele noastre. Despre acest documentar iluminator, publicația The Times nota că „oricine e interesat de artă trebuie să fie interesat de acest film”.

Sărbătoarea Paștelui în Artă

Călătorind prin Europa și până la Ierusalim, documentarul „Sărbătoarea Paștelui în Artă” examinează modul în care povestea creștină a Paștelui a fost reprezentată artistic, de la începuturile Creștinismului până în zilele noastre. Povestea morții și învierii lui Hristos a dominat cultura occidentală în ultimii 2000 de ani. Este poate cel mai semnificativ eveniment istoric din toate timpurile, așa cum este relatat de Evanghelii, dar, în egală măsură, așa cum este descris de cei mai mari artiști din istorie.

De la triumfător la sălbatic, de la eteric la tactil, unele dintre cele mai mari opere de artă ale civilizației occidentale se concentrează pe acest moment esențial. Filmat în galerii din Ierusalim, Statele Unite ale Americii și din întreaga Europă, filmul prezintă diferitele moduri în care artiștii au descris povestea Paștelui de-a lungul veacurilor și arată astfel istoria noastră a tuturor.

Puteți urmări trailerul cu un click AICI.

Proiectul Anul filmelor de artă, realizat de Happy Cinema în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, invită publicul iubitor de frumos, în perioada martie-decembrie 2024, la o serie de proiecții lunare de filme documentare de artă spectaculoase în Sala Auditorium a MNAR (intrarea Str. Știrbei Vodă, nr. 1).

Biletele se pot achiziționa online de pe www.happycinema.ro, la prețul de 30 lei. Filmele sunt în limba engleză, cu subtitrare în limba română. Filmele de artă pot fi urmărite și la cinematografele Happy Cinema din țară, în orașe precum Bacău, Bistrița, Botoșani sau Buzău.

Share