„Cascadorul”, din greșeală în greșeală spre victoria finală

Un platou de filmare cu eroi fricoși și cascadori curajoși, accidente, crime, comploturi mârșave, o casă plină cu notițe de te bufnește râsul citindu-le, urmăriri pe ape și lupte în… mașina de gunoi, dar și o poveste de dragoste cu bune și cu rele în văzul tuturor: iată ce vă aduce „Cascadorul”, o comedie de acțiune la care o să vă binedispuneți fără drept de apel!

Cascadorul

Pentru că mi-au plăcut foarte mult alte două filme în regia lui David Leitch, „Bulet Train – Trenul asasinilor” și „Atomic Blonde”, nu aveam cum să ratez „The Fall Guy – Cascadorul” care a avut premiera la începutul acestui weekend. Mai ales că oamenii care interpretează personajele principale sunt doi actori pe care îi găsesc tare simpatici, Emily Blunt și Ryan Gosling.

Așa că m-am prezentat cu tot avântul la avanpremiera organizată de distribuitorii de la RoImage la IMAX București, unde, înainte de a intra la film, am avut parte de o primire video ca la Oscaruri. 🙂

„Cascadorul”: lupte crâncene, duble dureroase și o iubire care nu se lasă

Știți ce este acela un cascador. Un nebun curajos care face scenele periculoase din filme: deși noi vedem pe ecran că e vreun actor celebru care se bate cu cineva pe un tren în mișcare, că sare de pe o clădire pe alta sau că ia foc într-un accident, de fapt, în acele imagini, nu este actorul, ci un cascador. Uneori, în cazuri rare, actorul și cascadorul sunt una și aceeași persoană și atunci poartă numele de Tom Cruise. 🙂

Revenind la filmul lui David Leitch, la început, „Cascadorul” ăsta mi s-a părut cam lent; în ciuda metalelor care răzbăteau pe coloana sonoră și pe care le-am apreciat cum se cuvine, parcă nu prea lua avânt. O chestie pe care am mai remarcat-o și la alte filme care până la final au ajuns să-mi placă, cum ar fi „Ferrari”. Ei, dar când s-a încălzit mașinăria, a rezultat o comedie – de acțiune, desigur – foarte nostimă.

Căci cum altfel putea să fie un film despre… turnarea unui film („Metalstorm”, un soi de blockbuster romance SF cu cowboys și extratereștri 😂) în care un cascador este îndrăgostit de regizoare, care, supărată că a părăsit-o, îl pune să filmeze zeci de duble în care este ars, bubuit și tăvălit ca vai de el? Cum altfel decât amuzant să fie un film în care bietul cascador se vede prins într-o capcană din care doar prietenii bipezi și patrupezi și experiențele trecute îl mai pot salva și în care trebuie să arate că personajul principal nu este ce vrea să pară?

Pentru că Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) este un ditamai starul al filmelor de acțiune care nu își face singur cascadoriile, îl are pentru asta pe Colt Seavers (Ryan Gosling), aflat într-o relație cu regizoarea Jody Moreno (Emily Blunt). Când Colt se accidentează și stă pe bară multe luni la rând, înstrăinându-se de toată lumea, doar producătoarea unui nou film de acțiune reușește să îl ademenească înapoi spunându-i că însăși Jody Moreno e la cârma lui și îl vrea musai pe el drept cascador pe lângă Tom.

Jody, însă, care fusese și ea exclusă din viața lui Colt după accident, habar nu are de venirea lui pe platou, însă când îl vede, decide să îi facă viața amară. În plus, eroul Tom dispare, iar producătoarea îl trimite pe Colt în căutarea lui. Cum căutarea implică și un consum accidental de droguri și niște întâlniri fierbinți cu o serie de băieți răi care vor să-i facă de petrecanie, cascadorul va avea multe de tras până să ajungă la adevăr și să îl spună și altora… în stil mare!

Așadar, deși mi s-a părut că a pornit mai greu, până la urmă pot să spun că mi-a plăcut „Cascadorul”, că am râs și că m-am relaxat, deci cred că filmul lui David Leitch și-a făcut treaba în ce mă privește. Cât despre finalul peliculei, ăsta chiar a fost ceva incredibil de antrenant și surprinzător, aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți în sală, care nu-și mai rețineau hohotele de râs. Aveți, totuși, răbdare să urmăriți ce se întâmplă și după genericul de final, că merită! 🙂

„The Fall Guy – Cascadorul”, în regia lui David Leitch, cu Ryan Gosling și Emily Blunt, a intrat vineri în cinematografe, așa că mergeți să-l vedeți. Nu, nu este un film de acțiune precum cele cu Tom Cruise, Keanu Reeves și alți maeștri. Accentul este pe comedie, deci țineți cont de acest aspect ca să nu luați filmul mai în serios decât se ia el însuși, ca să spunem așa. 🙂 Vă las cu trailerul:

Share