Cum e sa fii “Indragostita de un inger”

Strada Fictiunii ne poarta inapoi in timp, in universul complex al trairilor adolescentine, prin paginile noului roman al Federicai Bosco publicat de Editura ALLFA: “Indragostita de un inger”. Pe scriitoarea italiana Federica Bosco o cunoastem deja si suntem obisnuiti cu stilul ei natural si antrenant. Ne-a delectat cu povestea Monicai in trilogia formata din “Imi placi la nebunie”, “Dragostea nu-i de mine” si “Dragostea nu-mi da pace”, insa nu s-a oprit aici.

Noul ei roman aparut pe Strada Fictiunii, “Indragostita de un inger” (“Innamorata di un angelo”), a fost publicat pentru prima data in Italia in 2011. Acesta reprezinta inceputul unei noi trilogii, povestea fiind continuata in “Ingerul meu secret” (“Il mio angelo segreto”) si “O iubire de inger” (“Un amore di angelo”).

Mia, o adolescenta britanica rebela cu parinti despartiti, este indragostita de balet si de fermecatorul frate al celei mai bune prietene. Ea viseaza sa ajunga la Royal Ballet School din Londra, insa taxele scolare foarte mari si problemele financiare ale mamei ei aproape ca ii spulbera visul. Ambitioasa, tanara nu se da batuta si continua repetitiile lungi si dureroase in speranta ca va fi admisa, ajungand chiar sa treaca peste orgoliul mamei ei si sa ceara bani de la bunica sa bogata. In tot acest timp ea il iubeste pe ascuns pe Patrick, fratele mai mare al Ninei, prietena ei cea mai buna, care insa o vede doar ca pe o sora mai mica. Si chiar cand credea ca nu mai are nicio sansa, baiatul ce pare un inger ii marturiseste dragostea lui.

Ajunsi aici, poate va intrebati ce se mai poate intampla in acest basm contemporan. Ei bine, ambele pasiuni ale Miei sunt atat de puternice incat daca ar fi sa opteze pentru una dintre ele, decizia ar fi una foarte dificila si traumatizanta. Si pentru ca nu se poate altfel, soarta – prin condeiul Federicei Bosco – o pune la incercare, fiind nevoita sa faca alegerea dureroasa.

Cu toate complicatiile aferente varstei delicate, cu drame, iubiri imposibile, razvratiri importiva scolii, familiei si destinului in general, Mia este modelul adolescentei pe care o puteti vedea atat in filme, cat si la voi pe scara sau pe strada. Ea este totodata suficient de matura si perseverenta pentru a-si urmari scopul de ajunge balerina, dar si suficient de inocenta incat sa savureze iubirea sincera dintre ea si Patrick. Insa si povestea ei de dragoste este una clasica, de asemenea rupta din filme. O iubire ascunsa, imposibila, care atunci cand in sfarsit se implineste se transforma intr-o drama.

Fie ca va asteptati la un happy end, fie ca nu, finalul lacrimogen o sa va surpinda putin, fiind o tactica a scriitoarei de a ne atrage in noua sa trilogie. Asadar, asteptam continuarea pentru a vedea ce se mai intampla cu Mia. Pana atunci, gasiti cartea AICI.

Share

6 thoughts on “Cum e sa fii “Indragostita de un inger”

  1. Mi-am cumpărat cartea de 2 zile si mai am putin si o termin si spun ca am doar 16 ani si ador cartea cand apar si celelalte volume ne anunțați si pe noi cititori. Va rog , mulțumesc Andreea

  2. of…astept sa apara de 3 ani. Nu cred ca mai apare…probabil nu a prins la public desi nu inteleg de ce. Cred ca trebuie sa ne apucam de italiana 🙂

  3. A apărut într-un final, poate ați aflat și voi între timp… „Îngerul meu secret”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *