Cine este Charlie MORTDECAI?

La invitatia InterComFilm Distribution, miercuri, 21 ianuarie, am vizionat in avanpremiera, la Cinema City Cotroceni, ultima productie cu Johnny Depp in rolul principal: “MORTDECAI”. Regizat de David Koepp, filmul este o comedie de actiune savuroasa bazata pe anti-eroul lui Kyril Bonfiglioli din “The Mortdecai Trilogy”. Alaturi de Johnny Depp, din distributie mai fac parte Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor si Paul Bettany.

Dar cine este acest Charlie Mortdecai? Charlie Mortdecai este un aristocrat cu mult bun gust, dar fara un ban in buzunar. Un dealer de arta. Un aventurier. Un escroc. Un las. Charlie Mortdecai este eternul indragostit de atragatoarea sa sotie, Johanna, interpretata cu rafinament de Gwyneth Paltrow, in ale carei gratii incearca sa intre si inspectorul Alistair Martland (Ewan McGregor). Charlie Mortdecai este stapanul pentru care valetul Jock Strapp (Paul Bettany) se lasa impuscat frecvent si pentru care si-ar taia chiar si un deget. Charlie Mortdecai este cel care intra in mereu in bucluc, dar reuseste de fiecare data sa scape nevatamat si cu un zambet stupid, dar parsiv pe buze. Charlie Mortdecai calatoreste fara voia sa prin toata lumea pentu a da de urma unui tablou de Goya disparut. Charlie Mortdecai este posesorul unei mustati ridicole a la Franz Ferdinand, mustata ce reprezinta un personaj in sine in intreaga poveste, fiind o sursa interminabila de conflicte si rivalitati. Cu mustata lui Mortdecai Johanna se lupta din rasputeri sa o dea jos sau… sa o accepte. Dar mai mult decat toate acestea, Charlie Mortdecai este Johnny Depp, pentru ca nimeni nu ar fi putut sa il intrupeze pe excentricul lord si sa ii imprumute din farmecul personal atat de bine cum a facut-o Depp.

De faptul ca “Mortdecai” este in esenta lui o comedie nu se poate indoi nimeni. Insa nu este doar atat, filmul fiind condimentat cu scene consistente de actiune de la explozii la lupte cu sabia. Atat prin poveste si prin umorul replicilor, cat si prin actorii alesi cu multa pricepere pentru intruparea fiecaruia dintre personaje, productia lui David Koepp cucereste din primele minute. De restul, va lasam sa va convingeti singuri. Filmul ruleaza in cinematografele din Romania incepand cu 23 ianuarie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *