Expoziția Haptic Perception s-a încheiat pe 22 iulie

Haptic Perception, expoziţia personală a artistei insolite Cornelia Petrea, a fost deschisă publicului în perioada 28 iunie – 22 iulie 2018, la galeria-atelier Horaţiu Mălăele din Bucureşti. Expoziția a fost curatoriată de Mihaela Ion.

Tablourile care inspirau la tactilitatea culorilor, de aici şi numele expoziţiei, Haptic Perception – percepţie tactilă, au putut fi admirate și achiziţionate de vizitatori. Spaţiul galeriei-atelier Horaţiu Mălăele a fost reconfigurat pentru ca lucrările Corneliei Petrea să fie panotate într-un concept curatorial bine definit, fiecare perete definind o paletă diferită a cromaticii gândite de artistă.

Mihaela Ion, curatoarea expoziţiei afirmă: “Expoziţia Haptic Perception s-a poziţionat ca fiind un eveniment important în parcursul artistic al Corneliei Petrea. Spaţiul desfăşurării expoziţiei, situat în centrul vechi al Bucureştiului, a atras un public divers, public interesat direct de lucrările acesteia şi de povestea ei de artist. Cornelia este un artist autodidact care s-a poziționat mai întâi în piaţa internaţională, cea mai recentă lucrare a sa fiind expusă la Monaco în prezenţa Prinţesei Stephanie, iar expoziţia Haptic Perception a fost prima ei expoziţie solo în România.”

Intrarea la eveniment a fost liberă, astfel încât foarte mulți vizitatori au putut interacționa cu operele expuse. Fiecare vizitator a intrat mai ales fiind atras de cromatica puternică a lucrărilor Corneliei Petrea. “Am prelungit expoziţia cu alte 10 zile întrucât publicul român și străin şi-a manifestat un interes deosebit asupra lucrărilor Corneliei. Acest lucru poate fi remarcat şi prin numărul impresionat de aprecieri din cartea de vizită a expoziţiei”, a mai adăugat Mihaela Ion.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *