David Grimal, invitat în deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio

Violonistul francez David Grimal va fi prezent ca invitat la Sala Radio, în dublă ipostază, de solist și dirijor, în deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio.

David Grimal

În vremuri atât de imprevizibile precum cele pe care le trăim, Orchestrele și Corurile Radio România dăruiesc în continuare publicului concerte deosebite, menite să aducă bucurie atât melomanilor care pot trece pragul Sălii Radio, cât și celor care urmăresc în direct, pe calea undelor, evenimentele transmise pe posturile Radio România.

În contextul unor eforturi considerabile depuse pentru a păstra la un nivel înalt calitatea concertelor de la Sala Radio, primul concert prezentat în noua stagiune (2021-2022), care va vea loc pe 20 octombrie, de la ora 19:00, este un eveniment cu totul special.

Concertul prezentat de David Grimal și Orchestra de Cameră Radio este dedicat integral lui BEETHOVEN. Programul serii include Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major și SIMFONIA a 7-a. Beethoven nu a lăsat absolut nici o referire literară sau picturală care poate fi asociată cu această simfonie a sa. Wagner spunea că finalul lucrării este o apoteoză în care pare că Beethoven însuși dansează cu întreaga natură.

Biletele sunt disponibile online pe iabilet.ro. De asemenea, se pot achiziționa DOAR în ziua concertului (între orele 14:00 și 19:00) și de la casa de bilete a Sălii Radio. Biletele sunt disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, și în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie și accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID, disponibil la adresa certificat-covid.gov.ro. Pentru detalii legate de acces, puteți consulta site-ul oficial: www.orchestreradio.ro.

Share