Celula de Artă se umple cu.. cărămizi

Artista Elena Dobîndă umple progresiv spațiul de la Celula de Artă, între 19 – 31 iulie, după niște reguli de joc bine definite, cu 2.2 m³ de cărămidă. Misiunea este de a asigura o continuă dinamică a imaginii transmise live în online.

Celula de Artă

Experimentul „Brief Encounters (Situații)” al Elenei Dobândă a pornit de la problema cărămizilor din curtea casei Carol nr. 53, care găzduiește Celula de Artă, și necesitatea de a fi depozitate în altă parte, fie și efemer, pentru a degaja spațiul dat.

Elena a asociat această experiență administrativă cu o rezidență artistică, punându-și următoarele întrebări: Ce-aș putea face în Celula de Artă având la dispoziție câțiva m³ de cărămidă? Cum aș putea păstra integritatea materialului, fiind obligatorie restituirea sa așa cum e ? Cum mi-aș putea revendica spațiul expozițional în totalitate, material, nu doar simbolic? Câte cărămizi sunt necesare pentru a-l ocupa?!

Pentru a accentua caracterul local și performativ al intervenției, performance-ul va fi înregistrat cu o cameră de filmat poziționată frontal și transmis live în mediul online. Prin instituirea unui regim de vizibilitate la persoana I, participativ, privitorul este direct implicat în procesul de realizare a obiectului, inerent, de disimulare a granițelor simbolice și de constituire etapizată a dimensiunii sale fizice.

Performance-ul se poate vedea și direct la Celula de Artă, la orice oră, în spațiul de pe Bd. Carol, nr. 53, în perioada 19 – 31 iulie.

Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

Share