Trooper anunță primul invitat al concertului simfonic din noiembrie

Oamenii din formația târgovișteană Trooper sunt pe scenele rockului românesc de o eternitate, dar se pare că seara de 19 noiembrie 2023 ne va aduce cel mai mare concert pe care l-au susținut până acum. Cu ocazia evenimentului Trooper Simfonic, membrii formației vor sărbători 28 de ani de activitate.

Trooper

Pe scena de la Sala Palatului, alături de Trooper, vor urca 50 de muzicieni profesioniști din Orchestra Simfonică Valahia, condusă de dirijorul Virgil Pețanca. În plus, cei cinci rockeri pregătesc un set special de invitați.

Primul nume anunțat oficial la Trooper Simfonic este Alin Stoica, unul dintre cei mai în vogă tenori români ai noii generații, care colaborează cu cele mai prestigioase opere naționale din țară și a cântat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii. Alături de Trooper, Alin Stoica a cântat mai multe piese în ultimii ani, cea mai cunoscută fiind „Lumea s-a stins”. De aceea, piesa nu va lipsi din setlist-ul concertului din 19 noiembrie.

„Ne bucurăm mult să îl avem alături pe Alin Stoica. În opinia mea, este cel mai bun tenor tânăr din România. Nu spun asta doar pentru că este prietenul meu, cred că rolurile jucate pe scenele din toată lumea vorbesc de la sine. Alin a fost alături de noi în multe momente importante din cariera Trooper. Face deja parte din familia noastră. Știu sigur că momentul pe care îl vom avea împreună pe scena de la Sala Palatului o să fie unul de povestit nepoților.” – spune Alin Coiotu’ Dincă despre prezența lui Alin Stoica pe lista invitaților.

Formația Trooper sărbătorește anul acesta și 14 ani de la primul proiect simfonic, în 2009. Acesta s-a produs odată cu lansarea albumului „Vlad Țepeș – Poemele Valahiei”, însă a fost într-o formulă mult restrânsă față de pregătirile care se fac pentru seara de 19 noiembrie de la Sala Palatului. Trupa lucrează de mai bine de zece luni la reorchestrarea a 15 dintre cele mai îndrăgite și complexe piese din discografie, iar printre titlurile care se vor auzi în exclusivitate la Trooper Simfonic în cea mai elaborată variantă a lor se numără „O viață este prea mult”, „În ziua a opta”, „Maturizare”, „Destin” și „Rădăcini de dor”.

În cei 28 de ani de carieră, trooperii au lansat 10 albume de studio, au cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 900 de concerte, şi au urcat pe scenă alături de nume uriașe ale rockului mondial precum Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura și altele.

Biletele pentru super-concertul Trooper Simfonic de pe 19 noiembrie, de la Sala Palatului, sunt disponibile pe platforma iabilet.ro.

Share